2015 03 14

Från 20150314: Var hos ortopeden igår, för andra gången. Jag måste säga att första gången visste jag inte vad jag gjorde där, om det även denna gång skulle ge ett nollvärdigt resultat som många andra saker jag har prövat för att hitta förklaring till ömhet och smärta.
 
Från sjukhusets magnetrötngen fick jag att allt såg bra ut. Alltså inga konstigheter. Nada.
 
Ortopeden som jag nu går till hittade på samma röntgenbilder följande: Inflammation någonstans högt upp på vänster sida(vad det nu heter), för lite vätska mellan c2-c6 kotorna(halsryggen), diskbråck, dåligt ligament, förskjutna halskotor.
 
Jag tror inte att detta är en sån bra diagnos.. men samtidigt skönt att hitta vad denna övermäktiga, djävulska och smärta kommer ifrån.
 
Ska närmsta vecka på röntgen i handen där man rör sig för att se hur det ser ut i rörelse. 
(Där hittade man lite annat smått och gott).
 
 
Hur som helst, så vill jag bara bli av med denna nacksmärta, huvudvärk till döden, strålningar, ilningar och bultande överallt i kroppen. Jag vill bli av med det nu, och det är väldigt nu :( Om inte tala om att inte orka prata med folk, vara trevlig osv. Detta är väldigt humörsvägande och jag tror många märker av det fastän jag önskar att det inte vore så. Men jag kan inte riktigt rå för det, inte ännu.
 
 
Jag vill sova som jag alltid gjort förut, utan problem och svårigheter.
 
 
Nu, ett år senare. Problemen kvarstår och blir om ens möjligt, värre. 
Jag är nu sjukskriven i 3 veckor och hoppas att det kan bli bättre av mindre tunga lyft, ryckande hästar och allt därtill.
 
Det jag tycker är mest jobbigt är att efter att ha varit stark och oövervinnlig på många plan(om man får säga det själv, haha) Så har jag gått och blivit en vek, svag, brytbar människa som bara blir mindre och mindre med ingen ork kvar. 
Det tar sådan energi att bara ta sig igenom en dag och mår man bra i 3minuter får man vara oerhört tacksam för det. Men alla saker runt omkring gör det näsintill omöjligt. Jag orkar inte prata med folk eller ens möta folk. Tycker det är jobbigt att ens behöva säga HEJ och se glad ut. Det är skillnad om det är en dag det handlar om. Men det blir dag efter dag, dag efter dag. Det fungerar inte. Jag mår kasst rent ut sagt. Otrevlig mot människor som inte alls förtjänar det, men jag orkar verkligen inte säga mer än nödvändigt.
Att ligga i sängen ska vara skönt, men jag har en position som jag kan sova bra på, det är på rygg med huvudet i svag uppförsbacke. 
Köra bil, vrida på huvudet fram och tillbaka, hit och dit, upp och ned. Helst inte! Sitta bredvid föraren? Mycket svårare att stämma in kurvor, gupp och liknanade .
 
 
Skriver inte för att någon ska tycka synd om mig, hehe 
Tycker bara det är så otroligt tråkigt och onödigt att livet verkligen kan förändras på bråkdelen av en sekund. 
Jag kommer aldrig kunna göra saker utan att få konsekvenser utav smärta och psykisk påfrestning. What to do liksom.. Bra förslag?
 
 
Får köpa mig en som ovan, lagom snabb också :)
 
 
 
 

Ponnyn Runsten 19/3

 
 

Kommande Tävlingar..

3/4 Södertälje
Tissot 120, 125
 
17/4 Sollentuna
Ponnyn 95, 100
 
22-24/4 Sundbyholm / Runsten
 
 
4-8/5 Sundbyholm/ Märsta
 
 
14/5 Haningebygden
Ponnyn
 
19-22/5 Norrköping
 Tissot 130
Rozqoo 140
 
26-29/5 Norrköping
 Tissot 130
Rozqoo 140
 
2-6/6 Strömsholm/ Märsta
 
 
9-12/6 Runsten
 
 
17-19/6 Stockholm FK
 
Plus, några andra få tävlingar för ponnyn om det så passar in :)
 
 
 
 
Jaaaaaaaaa, där har vi några att välja mellan xD haha
 
Tissot kommer få gå 130 klasser med sikte mot 140 lite längre fram om inget annat skulle ske.
 
Rozqoo får gå 140 med sikte på 150, såklart! Men vi måste börja med 140 och göra det felfritt xD Måste bara börja träna också så det kan bli några resultat!!!!
 
Calypto vill jag bara ha hel och som han var för ett år sedan, då han vann hit och dit och kändes som att han blev bättre och bättre dessutom. Men swoop så snabbt man kan tappa allt!
 
Är han fräsch så är det såklart 140 han ska gå och inte vara pressad.
 
 
 
THE END
 
 
 

Kent- Egoist :)

 
Efter att jag förra veckan inte mådde så bra så fick jag en "present" av Calypto där han inte vill komma in från hagen.. varför? För att han inte kan stödja på vf :(    ) Han var riktigt halt och ville gärna inte gå. 
Inga symptom på möjlig skada på något vis. 
 
Så det blev ingen tävling på Hamre i helgen. Strök även Rozqoo då jag inte hade någon lust alls när lilla Callelypto inte mår bra :( 
Han var redan dagen efter knappt halt men går knackigt vf-hb, diagonalt alltså. Har ju sen sommaren inte tyckt att han känns normal på något vis men vet. har inte hittat något på böjprov eller longering. Men nu känns det som att det måste vara någonting, någonstans. Och ja, som tidigare så finns det inget värre än när denna fantastiska lilla pojke inte mår prima. Det är han värd att göra! <3 
 
 
Hoppade Rozqo och Tissot hemma då istället för tävlingen på Hamre. 
Rozqoo prövade jag med hackamore.. värt att testa vidare på!!! Väldigt mycket mer jämn och avslappnad! Får se hur det ter sig med detta :D Även om det ser ganska fult och nästan läskigt ut med hackamore så vore det kul om det skulle fungera då han behöver bli jämnare med stöd :)
 
Tissot? Vilken stjärna! Blir ju bara bättre och bättre den lilla giraffpojken :D :D 

Gullnisse!




Idag



Tissot fick springa på utebanan under kvällskvisten. Lite blött och tungt men med lagom ridning så blir det.. Lagom helt enkelt 😄

Calypto och Rozqoo fick galoppera av sig på vägen innan in och hoppa ett hinder och stämma av lite 🤗

Horziz

Hade det inte varit för att det tar sådan tid och för att det ofta avbryts när man lägger upp filmer på youtube så hade varenda filmad start legat där för var viljande öga att beskåda.
 
Men tekniken är tyvärr inte alltid på den nivån och vänligheten som man önskar, därav det dåliga upplägget av filmer.. 
 
 
Tävlingsterminen har startat och Tissot gick 120 avd b på märsta 20 februari med ett nedslag på insprånget i en kombination efter att det var nära att vi var påväg ut genom banan(tappade galoppen och tog tillbaka ca 4 galoppspråg för mycket) xD
 
I lördags, 5/3 Eskilstuna felfri på hinder men ett tidsfel. 
Igår, söndag 6/3 Botkyrka där det blev en felfri ritt! Hoppar gör han oavsett hur han kommer så det är ju skönt.. det som är mest bristande är vägen mellan hinder (korsgalopp, fel galopp, blir stark, blir tom, osv) Men det blir bra det här! Riktigt oligt att ha honom :D
 
Rozqoo, 20/2 Märsta 130 med ett ned av 13 språng. Resultatet bra men han var i ca 60% av alla sprången vilket inte var så roligt. Men hna behöver säkert några starter på sig att komma ikapp sig själv igen.
 
Calypto, i lördags 5/3 Eskilstuna 130 avd b. Var inte så tokigt egentligen men rev de två sista hindren, som om han vore trött eller likande.. konstigt! men bara strunta i och gå vidare :)
 
Ponnyn var igår, 6/3 på botkyrka i 90cm felfri och 100cm ett nedslag på insprånget i kombination. Men superduktig och fin :D 
 
 
I helgen blir det Hamre. Rozqoo anmäld 130, 135 och Calypto 130, 140.. Känns inte som vi åker dit för att vinna då vi inte verkar vara i den formen xD Men ut och hoppa måste vi om vi ska komma tillbaka till bra form (tänker mest på Calyptos vår-15 där han vann 145, 130 med flertalet placeringar därtill). 
 
140 har ju varit plättlätt för calypto men något har hänt men dit ska vi igen. Bara ut och hoppa, lära av misstag och komma tillbaka. 
 
 
 

RSS 2.0