Sov gott barnen

Dagen, dagen.. var har den tagit vägen ?? Klockan är natten nu och jag var i morfars lägenhet för 12 timmar sen. Mamma och jag plockade ut lite saker och fixade innan vi åkte och besökte honom på sjukan och lämnade lite saker :)

Efter det åkte vi och åt, pizza hut blev det. Inte dirket en höjdare men det får duga :D Sen blev det att köpa mat till Brumm Brumm. Och efter det så köpte mamma mig en ny Sony data och henne själv en samsung kamera(hon som gillar att fota så mycket, haha ). Men det blir nog bra, då kanske hon lär sig att gilla att fota mer och om inte annat bli bättre på det, om man så får säga :P

Efter det var klockan halv tre och jag började rida brumme som vilade igår. Gick helt ok, det går frammåt ! :)
Sen blev det lectic som ävenhan vilade igår..han blir alltid trög dagen efter vilan*suck*, men det går nog bättre imorgon :)
Mowgli gick  bra han, men det gör han ju typ alltid så det var inte så förvånande för mig då bah va !?

Imorgon, en halvlång men intensiv dag; jobbar 7-12, rida två hästar, insläpp 14-15 och efter det rida två hästar och mocka om mamma inte hunnit komma ännu. Sen blir det hem och vila upp mig till dagen efter.
Då ska jag rida 4 hästar+lectic som jag ska träna för pontus :) Och mocka och fixa åt dem, roligt roligt, elelr ?? jag vet inte vad jag ska svara på det faktiskt :P


På torsdag ska jag iallafall åka in till skolan och börja plugga för ht. :)

Men nu ska jag visst sova :) Pusss och hej, älskar ingen lika mycket som dig.. <33 ;)




oOo




Igår fick morfar åka till sjukhuset då han ramlat och blivit dålig!

Så nu ska jag och mamma åka och ta ut hästarna, sen åker vi till morfars lägenhet och fixar lite prylar och sen åker vi till morfar själv.
Idag tänkte jag bara rida Lectic och Bruumm :) Gör det på eftermiddagen när vo kommit hem igen.. Ska köpa ny data idag också.. :)


Men nu ska jag åka
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





En gång

Kärleken är tålmodig och god.
Den är inte stridslysten.
Kärleken är inte skrytsam och uppblåst.
Den är inte utmanande, inte självisk.
Den brusar inte upp, den vill ingen något ont.
Den finner inte glädje i orätten-
-men gläds med sanningen.
Allt bär den, allt tror den, allt hopas den, allt uthärdar den -TillOchMedLiv







oOo







God Natt för länge sen !!

Som en midsommarstång

Just hemkommen från stallet.. Äter nu en äpple !!

Hoppade Lumos, Compis och Lectic.. Alla hästarna var fina idag och alla gick även för åsa röst i olika små grupper.
Mowgli Fick avstå hoppningen för att han alltid gör det så bra, det man är bra på behöver man väl inte överdiva träningen på heller.. Därför tog vi hans svagare sida, formen. ihiuhuhui

Har för övrigt mockat och fixat åt hästarna, tagit in och ut i det fantastiska regnet:D . Dagen har varit kanon :)

Åkte med åsa hem från stallet :) Men hennes bil pajjade igår så hon fick låna stallets ärta ;)
Woow vad det gick !! I starten höll vi på att backa på en bil när vi egentligen skulle köra framåt, man såg inte så mycket, hon nådde inte ner till pedalerna och det var nästan att vår katt tjockis blev påkörd.
Men, jag hoppas att hon har kommit hem nu och att hon klarade av det resten av resan . iuhiu

Nu ska jag sova, upp klockan sex för att jobba imorgon och rida mina tre skönhetar . Jag ska mocka och allt och sen hem till kvällen och då ska jag antagligen sova , JAAAAAAAAAA- SÅ ROLIGT, eller ?? njaa :)



Dubidobiddaaa

En aning burrigt

Färdigduschad och snart klar för att åka till stallet. Åker med arne idag så åker runt yjugo i åtta..Brukar åka med mamma före sju, lite skönare egentligen :D


Idag tänkte jag rida lite bommar på hästarna, iallafall Brumbrum och lectic. Mowgli och jag travade omkull igår när vi red med en ridskolegrupp ut, hihihi. Första snubblade han med högerbenet, när han sen skulle ta sats med vänsterfoten så halkade han och ramlade..lilla mowgligull!! Men både han och jag är vana så det var inget mer med det! Stackars barnen som såg bara, men jag tror att dom tog det bra :P HAHHAHAHAAHAHHAh

Så mowgli får nog bara ta det lugnt..Jag tycker att nästan alla hästar behöver arbeta över bommar då och då bara för att de ska inte ta bommarna för något. Men mowgli är bra på bommar, alltid så jag tycker inte det behövs för honom..:D


jag lämnade in min telefon för två veckor sen då den var lite knasig. Fick tillbaka den igår :) Så nu ska jag justera dålig musik till bra musik :D hihuihuihuuihi


Puss&Heeej !!

Det sägs att en bild säger mer än tusen ord..en bild med 2ord..


In eller ut?

   Jag är en väldigt känslosam person, men jag kan hantera mina känslor..till en viss gräns iallafall. Där jag inte är så svag på känslor är andras åsikter om mig, dom orkar jag inte ens bry mig om. Det har jag med tiden lärt att man får falska rykten, eller bara att folk tror något om en,,det bryr jag mig inte om, varför ska man göra det ??

Okej, jag är känslosam och kan hantera mina känslor till en viss gräns. Likaså mina tankar, jag kan bara hantera dem till en viss gräns.

Jag har varit med om många liv som har försvunnit vid mig. Jag är van vid döden, och hatar den inte som många andra tydligen gör. Men vad jag tycker om döden har jag inget svar på.

Men till saken..


De flesta människor har varit med om att man har förlorat någon man älskar, kanske en familjemedlem, säkting, partner en vän, ett djur, en bil, eller vad som helst. Alla vet att man mår dåligt av det och man orkar inte bry sig om så mycket mer än just det skedda.

Då jag inte vet vad andra tycker om liv och död så berättar jag en liten uppfattning jag har om att ha någon förlorad.


Jag har varit med om människor/djur som åker bort till en annan del av världen långt från satan som man kanske aldrig mer kommer att se, fast då är vi i liv och tar farväl och forätter leva vårat liv, men åt olika håll och i olika kvalitér. Jag har också varit med om många liv som tagits ifrån mina nära.

Jag själv tycker att, det bästa sättet att skiljas på, kan vara döden. Jag kan gilla att sakna. Jag kan gilla att må dåligt över det jag vet kommer att ske, då vet jag att det är sant och att jag förr eller senare kommer att lätta från marken och gå på stadiga ben igen. Men nu var det om mig. Frågan är väl vad som är bäst för den andre...som är den som kommer till döden men kanske inget kan göra åt det, hur mycket skulle denne offra för sitt liv? Hur mycket skulle denne offra för mitt liv ? Skulle allting verkligen vara värt det eller skulle det vara förkastat ?    Här vet jag mitt svar. Det kommer jag inte nämna då det kanske kan få blödande konsekvenser. Man får ha vilka uppfattningar som helst om det som står skrivet här, bara ingen kommer att läsa min mening där jag skriver vad jag tycker. Men det kommer inte att ske, eftersom min mening är oskriven. Så nu kan folk inte dra förhastade slutsatser, för ni har inga grunder att gå på, ni har bara en överrubblerande text som har betydelse som är lika med 0. 


Jag kan säga en sak till när jag ändå håller på med lite tänkande känslor..

Det finns inte många jag verkligen älskar och skulle inte heller bli förstörd om det inte var någon väldigt nära mig som jag förlorar.

Jag har ett fåtal människor som jag skulle kunna göra mycket för.

Jag har bara en jag skulle kunna göra allt för, det är den jag älskar mest av allt och aldrig vill skiljas åt. Men jag vet, liksom alla att man kan inte leva tillsammans för alltid. Någongång kommer vi alla till ett slut!!




Bara den som bringer ljus är en mästare

Det spelar ingen roll vad du förlorar, det gör ont ändå









Solen sken inatt

Ska snart äta för att åka till stallet en stund. Idag ska alla hästarna ta det lugnt :)

Red mowgli lite igår, ganska okej. Hoppade compis,lectic och lumme med lite enkla hinder. Lumme måste ta och lugna ner sig, men det kommer väl..Lectic var super och compis var okej ::)

Igårkväll såg jag världarnas krig, fy vilken halvdålig film? Det där lilla tjejbarnet, henne gillar jag inte som skädespelare.. Hon är så patetisk..

Nu ska jag göra någonting åt dagen!!


Grattis kossan!!

 Okej, ifag fyller jag år. Lika tråkigt som varje år och jag vill bara att dagen ska ta slut. haha

Han var duktigsm alltid så vad skulle jag förväntat mig? LIlla äslklingsmowgli...Usch och fy!! Han är för betydelsefull för att göras av med.
Ibland kan jag känna att; esch det är väl bara att sälja honom, det är det bästa för ss båda. Men så efter ett tag kan jag inte förstå att jag kunde tänka så, om min bästaste mowgli liksom !!!!!!!


Så mina klagande vänner över att jag inte vill dra ut ikväll eller göra något idag.. en annan dag ;) Var inte sura :D haha





Gult är inte fult!!


Under morgonen har jag släppt ut hästarna i regnet med regntäcken på. (då slipper jag borsta eller spola dom helt och hållet) haha !!

Efter det körde jag en sväng med mamma innan vi åkte hem.

Nu ska jag vara hemma i nästan en och en halv timma. Tills klockan blir elva oh jag ska till stallet, mamma ska till morfar vilket inte jag hinner idag men var där i måndags :)

I stallet tänkte jag börja mocka och fixa åt L,L,M och Compis. Sen ska jag rida dom också, alla ska gå ordentligt idag förutom compis som jag får se hur hostig han är. Men det ska nog bli ett givande pass för honom iallafall ..

Skulle egentligen hoppad compis ikväll under åsas ponnyspecial. Men jag tar nog någonannan av hästarna där, men har inte bestämt vilken totto eller om jag ska ta alla hästisar på marken idag..? AjaaaaaaaA.
Compis får hoppa i helgen istället :)

Får se om jag ska göra något åt Åsa sen också. :)

Nu vet jag inte vad jag ska skriva.. hm


Eller jo.  Eler nää. Lägger upp lite bilder frånLumos hemkomna natt, gårdagen och några från imorse :)
Syrran har den braiga kameran i turkiet så jag har de halvbra här hemma. Dessa kort är från den något sämre kameran än den andra men som var den bästa men som jag tror är lite fuktskadad eller nått sånt :P Så bilderna är inte så bra ^^^^^^^


 





NakeN

Dagen har varir lång..

Stallet vid 8 och tog ut lectic. Mowgli fick stå inne som sällskap till lumos mdan jag och mamma sprang på jakt efter tråd och stolp. När det var funnet följde nicool med och så delade vi av lectic+mowglis hageså att lilla "lumme" får gå ut också :)

När det var klart tog jag ut lumme till sig och nicole owgli. Mowgli söt som han är ör sina hopp 3meter rakt upppppppp i luften och ner och alla hästar är nu på språng.
Ropandes kommer mamma som har lectic som säger att jag måste skynda mig till att ta honom, han börjar hetsa upp sig.
Och när andra hästar springer, då är det kört för lectic, hjärnan utgår och adrenalinet kvarstår. efte tjugo småvolter runt mig så får jag ut honom i hagen med nicole.

Efter att hästarna lugnat ner sig så får mowgli och lumme inte vara i närheten av varandra. Nej, då kommer lectic som ska vakta mowgli, suck!!!knäppa häst!!
 Hittade en passande bild.

Sen mockade jag och sånt innan jag skulle rida mowgli som hade rullat sig. Så vi (jag+ncole) spolade honom lite men det blev mer än vi trodde så smutsen blev blöt. Bestämde oss för att spola hela honom och ta på ett galontäcke och ut med honom i hagen igen och så började jag rida lectic istället. Han var ganska bra, fick ta det halvlugnt idag efter gårdagens vila :)

Sen var det mowgli som också fick en lite lugnare dag efter sin vila igår även han. HAn var också duktig :)

Efter mowgli var det lummes tur. Han tyckte det var roligt och skrittade med raska steg med mamma och lilla angiehunden bakom. Red sedan på vlten lite. INte alls så spänd som en unghäst bör vara under dessa omständigheter1 men det är ju bara positivt :D Skrittade sen ut med nicole ett tag och mötte bilar framåfrån och bakifrån, moppe och cykel. Han som aldrig är van vid sånt under hans tidigare liv.

imorgon kan jag nog börja kräva lite mera av honom, huihaihiHUIihuIUhiIUhiuahuahiahaaaaaaaaaaaaa.. men det blir nog bra till slut :D

En lång dag imorgon också, men det tar jag då. klockan är mycket för mig nu!

God Natt <33


the big townn

Nu har vi ätit mat som nettan gjort till vi kom :) Vi fick turkris,köttgryta och kyckling +sallad. Det var gott såklart, jag som love sallad :)

Innan vi åt huffade vi in alla kattströsäckar..  Nu så ska vi fika , men jag är massor med mätt..phuuu Så jag kommer nog inte göra så myckeeet. . . . . .

Finns inte så mycket bilder på hennes data här men det fanns några. Och jag älskar ju vintern så det blir några vinterbildEEr :)











Lanananann

Nu är vi snart i enköping! Vi var på coop och hämtade 40 säckar kattströ och lassade in i transporten. Så nu åker vi mot sala och fröken nettan för att lämna säckarna och för att få mat innan vi åker vidare mot en annan del av sala för att hämta hem min nya najjsiga totto :D det ska bli roligt ! Glad att den var fin vid besiktningen, annars hade det blivit att leta ny igen :/. Men så är inte fallet, tack o looooooov ;) idag gick jag upp vid sex, väckte niccolina halv sju som sov så söttt:) Sen åt vi frukost och mamma skjutsade oss till stallet strax före sju. Vi fodrade,mockade,utsläpp, forsatt mockning, inlägg av öunch,sopa. Jag skrittade cliffen som var halt förr. Nicole skrittade med på mpwgli en sväng med mig, Ljossan och mikaela.;). Sen red jag destiny som längde fint på halsen och kom till lugnare tempo . Duktig heest!! Sen hade mamma börjqt mocka åt våra hästar så vi kunde åka sen. Vi åkte vid tolv.. NicoolinA tar in mina snyggisar idag! Tack för det ;) ;) Nu ska jag forsätta kolla på vägen som min mammmma gör ..

Ingen kategori för uff


Idag kom kjellberg och böjde mowgli. Han var fin i benen och hovarna. SÅ det var ju kalas :D
Nu är de det jobbiga kvar,  att sätta ut annons på honom och allt skit!
Men det tar jag när det passar. Och det är inte nu, inte sen och inte senare. Förmodligen aldrig.




inte läsbart

Okej, färdigt för dagen!

Men det blir bara några timmar till saker ska göras igen..
Imorgon kommer kjellberg och ska böja mowgli, för ev senare besiktning..uuuuuhh!!
Göra klart i stallet och sånt som rida och hoola..
Ska även till morfar i handen en sväng som mamma för övrigt gör 2 gånger i veckan..
Efter det åker vi kanske till coop och hämtar 40 säckar kattströ till nettan som bor i sala. så vi kanske åker till sala under dagen också och lämnar säckarna.
Jag får helt enkelt se vad dagen tar med sig ...


På tisdag börjar jag joobba igen. Der blir väl skönt att få nomalitet i livet igen men ändå, lite jobbigt va ;) haha



Min Största Kärlek <33



gående helg

      Helgen är snart redan över och jag vet inte om den egentligen har gått så fort.

Igår tävlade lectic två klasser med felfria grundomgångar och i omhoppningen så släpptes stödet till handen och bakbenen slog ner bommar. Men jag är nöjd, har egentligen redan lagt tävlingen bakom mig. Men jag hoppas att jag får kläm på honom snart så att han får kroppen i styr. Det skulle vara så mycket lättare och roligare då. Men så är det när man köper hästar som man måste jobba med; alltid är det något.  :)

idag var det tävling med compis :)
han var duktig och fick en felfri runda i LD med en rosett. I LC blev det ett nedslag. Nedslaget berodde på att han har svårt att korta sig och hoppa ordentligt :P Men han var jätteduktig på sin tävlingsdebut och jag hoppas att Lovisa nästa år ska tävla honom. (Henne ponnyn är till egentligen).
Nästa tävling för compis blir på gladö.

Och duktiga nicole fick en felfri runda i den första och ett stopp i omh. i andra klassen. Hon är duktig hon :) Puss pårej lillan!!

Lite bilder från tävlingarna :)


Lecticccccccccccccc



 NicoolE


 Lilla compisss




Jag ska snart till stallet och rida de sista hästarna "suck". Ibland är det småjobbigt att rida när man bara kan vara.. men men, så känner nog vi alla- hoppas jag .!!  haha

Från att inte riktigt orka rida ikväll så får vi förhoppningsvis hem nya hästen så snart som möjligt.
Kanske tom imorgon om bes. blir av och¨allt går bra. Men, det skulle väl vara för bra för att vara sant! :)

Rich girl

Precis hemkommen från stallet med mamma.     
Vi tog ut, mockade och gjorde klart åt hästisarna.. Och började städa Lectics gumimattor. Men de är väldigt tunga så man får ta några åt gången, har tagit 2/6st :P

Mamma ska snart åka på mammografi men jag stannar hemma och tar det lugnt, roligt (a)

Igår blev det en sen kväll i stallet.
Gjorde klart åt hästarna och började rida lectic halv sex.
Det blev lite markarbet/lättare hoppning för hans del och han skötta sig finfint :)
Vid 7 började jag rida compis. Det blev hans första hoppning under sommaren. Och han var också bra, men om han kunde vara lite försiktigare så vore det bra, haha :) Han fick inte hoppa så mycket, men tillräckligt! På söndag ska han ju få tävla.
Kvart över åtta började jag rida mowgli. Han är ju som han är och är alltid bra på sin grejj, hoppade max 90cm. Vilket han verkade tycka var roliiiiiiigt :)

Åkte från stallet kvart i tio och kom hem och la mig nästan direkt.

Men alltså var tog sommaren vägen ? Konstigt att man håller sig instängd om det inte är sol och varmt eller regn och mysigt. Måste det vara därimellan ? suck..

Nu ska jag läsa vidare på boken jag läst ett tag men inte hunnit läsa så ofta ; Trasig. Författaren är Shy Keenan som gjort denna självbiografi om hur hon blev utsatt som barn. Den är bra, men jag tycker inte att den är så hemsk som den påstås att vara, me aja :)

 

L,L,M,C,L

Lumos Emm
val -05 167 cm
Aerline H
Uppf. Stall Emm


Bilderna är från filmen så dåligt kvalité. Men jag orkar väl inte förfina och sånt. Ta det ni får ;) haha



Lectic W
val-01 164cm
Tävlar 120, måste arbeta mer genom kroppen för att gå upp mer.
Lancier
uppf. Pontus Westergren



King Mowgli
val -98 137cm
Tävlad msv a. Vinster msv b
Min ägo i 7,5 år.



Harmonins Compis
val -02 134cm
Tävlar LD-LC, snart LB.. haha :)
En liten c-ponny jag rider och tävlar.




"Ludde"
val -07 ca 172 cm
Varit på bete under sommaren. Snart hem och forsätta utbild.
Ibland väldigt känslig ibland nonchalant! Fin häst
Häst som jag ridit in med och åt Åsa :)





Dessa hästar är de som jag rider mest. Om man bortser från Lumos då :P

ojoj!!

Jag ser att det var nästan två månader jag skrev sist. Jag tänkte ta bort den ett tag men den kan lika gärna vara kvar så kan jag använda bloggen när jag orkar och vill det. Som nu ;)

Jag läste mina två tidigare inlägg. Där det står skrivet om Mowgli i båda. Det fick mig att få många tårar, men det är över nu. Eller tills jag kommer se en bild i huvet på min älskade eller tills jag tänker på hur han är eller på någpot minne. Men, jag ska försöka hålla mig från det.
Han finns iallafall kvar, vi har inte gjort någon annons på honom eller så. Bara pratat med några privatpersoner genom datan.                                                                   Mitt finaste hjärta





Iallafall så stod det tidigare om att jag skulle prova hästar. Det gjorde jag. Jag red 5st under den dagenoch tittade på 2. Corina, 5åriga 160 hästen efter cardento blev min favorit och vi bestämde oss för henne :D 
Men till vet. besiktningen så tappade hon en sko och blevömfotad, så kunde inte genomgå besiktningen!
Vi fick vänta ca 3 veckor på en ny tid där hon var lite halt på framfotarna,.
Men vi väntade på en tredje besiktning.
Vi skulle till Sala, till Nettan. Mammas första kärleks syster som har haft kontakt i ca 40år. Vi åker dit ibland. Vi tittade efter om det fanns några hästar men hittade inga.
Tillslut visade mamma mig en häst som gått 120, 7år. Som stod i ett försäljningstall. Men jag vil inte ha en sån utbildad häst så tittade på hennes sida om det fanns andra intressanta hästar.,
Och det fanns det, en valack , 5år 167cm(lätt modell) efter Aerline H. Aldrig tävlad och sen i utvecklingen. Tyvärr är han skimmel men det får man leva med :P
Dagen innan Corinas besiktning så provade vi denna Lumos. Eftersom det var dagen innan var vi tvugna att bestämma oss samma dag.
Och Lumos, är en typsik häst för mig. Jag gilllade honom verkliiigEN!!! Vi ringde och sa att vi vlle ha honom.Så han har besiktning nu på måndag eller tisdag. :D Jag hoppas verkligen att han går igenom! Vi har fått vänta så länge på Corina. Jag vill inet vänta på en häst jag vet är den rätte för mig, haha.., Får väl hoppas att jag är den rätte för honom bara :P Annars var det väl inte menat att det skulle bli vi (a)
Jag ska försöka fixa lite bilder och ev film att lägga upp :)


Förövrigt så går det bra med hästarna. Elelr ja, mowgli är knäpp att rida för tillfället: Vill inte ta ned huvudet ens med hjälptygel och lägger jag på benhoppar och stutsar han åt alla håll, tar jag i munner så blir han hysterisk. Det är min mowgli det, försöker lägga fram sina åsikter bara :P

Lectic går bra, han ska få tävla på lördag. Första tävlingen sen i maj tror jag?  Sen behandlades han i kotor och blivit igånsatt under sommaren. HAn ska få mjuka upp md 1m och 110 på Nynäshamn. Det tar bara 10min dit så dte är ju skönt! haha :)

Dagen efter får Compis åka dit även han. HAn få deb. LD-LC på bortatävlingen hos sina nya ägare, fast det är jag som rider honom dock. Jag tänkte att han ska gå en till tävlingen LD-LC och att han sen ska vara klar för LB :)
Han är en welsh, 134cm och jättegullig och fina gångarter!

JAg ska nog avsluta det hära inkägget så att det inte blir så långt. Bara om hästar, roligt . elelr inte.. men det är vad mina dagar mestadels består av så ...
Nu ska jag klippa lite bilder på Lumos. Och på övriga hästar också kankse :D

RSS 2.0